Red head.


Så, här har ni resultatet. Vad tycker ni?
Jag har fortfarande inte vant mig vid att jag är såå rödhårig. Har ju varit röd hårig innan men inte så här..mitt hår lyser!

Nu ska jag äta lunch med världens bästa Disa!Hörs sen :)

Second hand jacka.
Idag inveg jag min nya mocha fransjacka, köpt på second hand för 215 kronor i våras! Vilket kap va?

För övrigt är jag superduper arg på mina två kameror som vägrar leva! Båda är stendöda och jag hittar inte laddare till någon av dem! Dumma dem! Vet inte hur jag känner för mitt hår ännu...det blev superduper rött. Gahh! Bilder kommer när jag lyckats få fart i dessa odugliga apparater ;)

Från och med du.Nu bär det av till frissan! Hade bestämt mig för att ha på mig min ursnygga second hand poncho idag men när jag leta efter den kom jag på att jag ännu inte hunnit ta upp varmare jackor från källaren!Typiskt! :) Men tack vare det kom jag och tänka på min bruna fransjacka jag fynda på second hand i våras. Det får bli den istället för jeansjackan! Älskar när man glömt bort vissa plagg och så dyker de bara upp framför ögonen på en..precis som de vore nya ;)

Förnyelse.Yes! Frisörtid bokad! Imorgon ska jag äntligen ta tag i kalfuffsen och se till att håret blir skinande rött igen =) Har inte haft råd att underhålla håret under sommaren så jag har kört med toningar istället men nu jääklar ska jag få proffsigt snyggt hår igen. Can't wait :)

Varför vill inte kroppen samma sak som hjärtat?

Ni som har följt min blogg ett tag vet att jag haft svåra problem med kronisk huvudvärk i över 2,5 år.
Mot alla odds har jag klarat och tagit igenom 2 år av min socionomutbildning, lyckats blivit godkänd i alla kurser och gjort allt för att återfå normal livskvalité. Jag har lyckats. Även om jag nästan gått in i väggen 2 gånger på grund av att jag ansträngt kroppen mer än vad jag egentligen har klarat av.

Jag har styrketränat kroppen hos en specialist sjukgymnast för nacke och rygg men det stora genombrottet blev när jag kom i kontakt med en underbar massageterapeft i början av detta år. Jag har endast gått på 6 behandlingar(har 5 stycken kvar) och skillnaden mot innan är enorm.Jag har inte kronisk värk längre(!), fortfarande spännings huvudvärk men den är molande och inte alls i samma omfattning som innan, jag får inte migränattacker som varar 4 veckor och jag kan ta en powernap under dagarna. Kroppen har lärt sig att slappna av på ett helt nytt sätt.

 Jag började inse för ca 1 år sedan att anledningen till min kroniska värk beroedde på inombordsstress och höga krav på mig själv.Detta var väldigt svårt att inse till en början då jag inte känt mig stressad eller på något sett mått psykiskt dåligt. När pusselbitarna började falla på plats insåg jag att all trauma under mina barn och ungdomsår, som jag redan är klar med och har bearbetat i hjärta och hjärna, inte lyckats bearbetats av min kropp. Dessa upplevelser har format och gjort mig till den människa jag är idag = jag har väldigt höga krav på mig själv som har lett till att jag omedvetet stressat och spänt kroppen. Samspel mellan kropp,hjärna och hjärta har inte fungerat senaste åren- men nu på senare tid har jag verkligen väckts av varningsklockan. JAG måste bli bättre på att lyssna på min kropp och tänka på mig själv.Även när jag har börjat inse detta är det ändå så himla irriterande när jag VET vad jag behöver men ändå vill min kropp ibland protestera och vägrar samspela med mitt förnuft eller min känsla. Oh, det låter säkert helt förvirrande för er men jao det är så det varit. Viktigast av allt i detta är i alla fall att jag idag kan sätta fingret på vad det är som utlöser dessa spänningar i kroppen. Med självmedvetetenhet kan man göra stora förändringar. Det är precis det jag tänker göra och det känns så himla skönt att veta.Så kropp,lyssna nu :)

It's a blur.
But I'm back :)

Always look on the bright side of life.Den här dagen måste ändå gå till historien för min absolut yraste dag.
Att jag knappt fått någon sömn under natten gjorde ju inte saken enklare.

1)Lyckas tappa bort mitt leg,kontokort och studentleg
2)Jag har ingen aning om VART jag kan ha tappat plånboken
3)Ringer Ante på lunchen när han är hemma för att kolla om plånboken är kvarglömd där.Icke.
4)Tar en promenad hem på 15 min för att rensa vägen mikroskopiskt på potentiella fynd.Misslyckas.
5)Under seminariet kommer en ljus blixt från himlen som påminner mig om att jag kan ha haft plånboken i datasalen tidigare på morgonen
6) En vänlig själ har mailat mig och hittat min kära plånbok.Lyckorus 
7) Inser dock att jag redan har spärrat kontokortet
8) Jag har inga pengar att tillgå men mina pengar är räddade! 
9)Tar spårvagnen för att åka hem till Polly
10)När jag stiger av inser jag att jag inte alls är där jag borde vara
11) Vart är jag egentligen?!
12) Jag inser att jag tagit helt fel spårvagn
13) Trots mitt brisfälliga lokalsinne anar jag att min slutliga destination ändå är gångavstånd därifrån jag är...
14) Men jag är inte helt säker...
15) Ringer och ber om vägledning
16) Går vilse
17) Slutligen efter ca 50 min omväg lyckas jag ta mig fram
18) Det är inte på något sett på grund av min egen visdom men eeey jag kom fram :)

- Hej hej mitt namn är Sara, jag är yrast i stan men det blir så mycket roligare så.Säger vi.

Time to get well.Time to get well.Well:), shiiit vilken bakfylleångest jag har nu då. Hade världens sjukaste och roligaste utekväll igår men det har ju satt sina spår lite här och där. Bland annat på vårat acetonfläckiga köksbord(my fail), mina nya, nu spräckta skinnbrallor(oh so my fail) och en borttappad tygpåse med skor(not my fail..hum eller?)Och så ska jag sätta mig ner och skriva ett jävla tråkigt paper till imorgon. Jag kunde ju inte känna mig mer motiverad alltså...joooråsatte

Oh no, I'm not perfect.


Hej hej sa hon

Att trivas som fisken i vattnet eller att desperat försöka fly från fiskarna i långgrunt vatten? 


Hmm..hur tänkte jag här?

Slicka upp sista spåren av glassen?Neeeeej neeej äta upp hela bägaren!!

Så här ser det ut när man sätter på självutlösaren och inte hinner vara beredd på posen

Vem behöver hår när man har världens snyggaste solbrillor?

Så går det när man "fint" ska blåsa maskrosfrön, blås sönder hela blomman vetja!

Höll på att garva mig ur stolen när jag gick tillbaka i arkivet och tittade på gamla inlägg som jag har publicerat. Hur kan man få till det så jäävla fult och osmidigt? Haha.

Har ni någon "favorit" av dessa groteskt snygga bilder?

Nu är det dags för lite spa-treatment här hemma,partymusik på högsta nivå. Nu är det dags att ta sig på smurfblåa ansisktmasken från face, på med ett par grukor på var sitt ögonlock och hoppas på att mina tre påsar under varje öga vill släta ut sig.Tonight is gonna be a fabulous night♥

Easy come is not easy go.Ser så sjukt mycket fram emot alla roliga saker som ska hända i höst. Hehe, lite ironisk där men vad tusan jag är en person som måste ha roliga saker att se fram emot annars blir min vardag grå och meningslös.
I helgen ska jag umgås med mina två bästa vänner och vem vet vart vindarna tar oss- ute eller hemmakväll who knows.I veckan ska jag försöka ta mig ner på stan för att köpa hårfärg eller neeeej vänta lite nu, jag har fått dubbel lön(lån och lön men strunt i lånet det är löööön*intalar mig själv*)Jag ska fanemej unna mig en tid hos frissan så mitt hår kan bli lysande rött igen(okej kanske inte så lysande men ja som på bilden :)Och sen ska jag smida resplaner.Tänk er en vacker kritvit sandstrand, vinden som fläktar i håret, ett ljusblått hav, goda fruktshakes och att bara få vara i härligt sällskap.Så, nu känns det gråa redan lite bättre =)

Black skin.

Kavaj och skinnbyxor H&M, Fjäderörhänge?, Blus Vero moda, Dubbelring Cheap Monday, Väska Turkiet, Skor Thailand.

En dagens jag glömt visa. Äääälskar mina snygga skinnbrallor jag köpte på H&M för 299 kronor. Världens kap!

Det goda övervinner alltid det onda.

Åhhhh, jag blir så arg på mig själv ibland!Varför förlåter jag så himla lätt?Varför ska jag alltid försöka vara så diplomatisk?
Det är en sida jag både gillar och ogillar hos mig själv beroende vilken situation som dyker upp. Jag gillar att jag försöker hitta en förklaring till andras människors negativa beteende men varför ska jag alltid finna förståelse när människor agerar på ett elakt sätt, när de inte ens förtjänar min förståelse?

Det är aldrig så att jag accepterar att någon gör mig eller andra människor jag älskar illa. Jag säger alltid vad jag tycker,uppskattar andra människors ärlighet och åsikter och jag försöker undvika konflikter genom ärlig kommunikation. Och om konflikter väl uppstår vill jag i möjligaste mån lösa dem.  
Men när det gäller mig själv måste jag bli bättre på att inte förlåta människor som är elaka av egoistiska skäl.De är inte värda min förståelse eller min tid.

Det allra viktigaste i alla fall är att jag kan stå för det jag tycker och för den jag är utan att jag medvetet sårar andra människor. Och hade jag inte varit en problemlösare eller en människo-älskare hade jag nog inte valt att studera till socionom. Men det är inte lika lätt att vara socionom för sig själv alla gånger haha ;)

The way you make me feel.


The way you make me feel♥

Min tatuering.


För någon vecka sedan lovade jag en läsare att visa en bättre bild på min tatuering. Så här kommer några bilder :)

På min arm står det något som kommer finnas med mig för alltid "Lev dagen varje dag som om den vore din sista". Omnes dies tamquam ultimos vive på latin.
Texten påminner mig om något otroligt viktigt här i livet.  
1. Vad som än händer kan du inte ta någon eller något förgivet: Värdesätt din familj och dina vänner genom att överösa dem med kärlek, behandla andra som du själv vill bli behandlad, värdesätt din hälsa och underskatta inte dig själv som person. Du är viktigaste personen i ditt liv!
2. Du bör njuta här och nu: Vad som än händer, ska man försöka se till det som är positivt, ALLT precis ALLT som händer i ens liv går att vända till något positivt.Det enda som står ivägen för din egen lycka och framgång är dig själv.Du har ansvar över vad du gör med ditt liv.Varför må dåligt när du kan må bra?
3. Vi vet aldrig vad som kommer hända imorgon: Våga chansa, följ din dröm, tro på dig själv, uppskatta det som är bra, visa kärlek och ödmjukhet, imorgon kan det vara försent. 

Jag älskar min tatuering och ångrar inte en sekund att jag gjorde den.Kram

Dagen före.Tröja/Cardigan Second hand, Blus Gina T, Shorts Cubus, Väska Åhlens, Halsband Grekland, Skor Bianco, Solbrillor JC, Dubbelring Cheap Monday

Såg här såg jag ut igår när jag gick på stan med Linn. Så underbart att hon flyttat hem igen, vi bor typ grannar också vilket känns helt amazing. Nu har jag nästan alla mina närmsta vänner samlade i samma stad = BIG LIKE.

Fullmåne och dagbokstankar.

Har ni sett att det är fullmåne ute?

Satt på balkongen en stund förut och filosofera medan jag titta på den vacka fullmånen. Rätt häftig sak, den där månen. Fick ett sug att skriva dagbok ikväll..ack så ligger min dagbok inne i sovrummet där en känslig trött liten Ante ligger och sussar. Ska jag våga tassa på tå för att hämta den? Hm.

Jag skrev faktiskt dagbok väldigt flitigt från att jag var ca 13,5-15 år..flera gånger i veckan.Den innehåller massa fjortistankar och identitetskriser men också många väldigt fina och roliga minnen. Min första fylla bland annat, herreguuud haha. Min andra dagbok är från när jag var 16- nutid.. den är inte lika flitigt ifylld men jag ska försöka uppdatera den då och då. Tänk så mycket tankar man tänker men som man inte kommer ihåg att man tänkt. Eller så mycket känslor man känt men som man heller inte kommer ihåg. Förträngt eller glömt.

När jag var liten var jag en bortskämd liten snorunge som inte visste mycket om något och kunde agera utan att tänka på konsekvenserna. Nu är jag lite äldre, absolut inte bortskämd och jag vet förhoppningsvis lite om något men desto mer mycket om mig själv och jag tänker ALLTID på de där jävla konsekvenserna.Ibland önskar jag att jag kunde vara mer naiv..men det är väl det som kallas att man blivit vuxen? Som tur är har jag barnasinnet kvar..den sidan av mig kommer aldrig bli vuxen tack gode du. Även om jag ibland önskar att jag var yngre...skulle jag aldrig vilja bli som jag var förr...Så kontentan...Om jag tycker om mig själv så mycket mer idag...tänk då hur mycket mer jag kommer tycka om mig själv om 5 år-10 år. Jag ska aldrig mer ha åldernoja! Rynkorna, celluliterna och bristningarna sitter mer i huvudet nu än i huden och även om de kommer komma sen så är det något jag får lära mig att acceptera. Kan man leva med sorg kan man väl leva med att man blir äldre eller hur? Jaa jag vet inte riktigt vart denna diskussion med mig själv är på väg klockan två på natten men det var skönt att få skriva av sig lite. Nu har ögonen börjat svaja, Ante sussar forfarande och min dagboksabstinens har avtagit lite. Jag tror jag är redo att drömma om dig nu! Natti natti, vi hörs imorgon!

Långa naglar?
Jag älskar mina långa naglar MEN titta på mitt långfinger... när de väl går av får jag nästan alltid en spricka på nagelplattan, där det inte går att klippa för då skulle jag ju klippa sönde själva nagelbädden.

Har ni något bra tips hur man enkelt förebygger så naglarna inte spricker? Mina naglar är annars väldigt starka men som sagt.. när de går av tenderar de alltid att gå av för långt in på nageln.

Fransigt.Hatt Bik bok, Jeans jacka Gina T, Topp Monki, Virkad Väst Grekland, Byxor Vero Moda, Sjal och Fransväska Åhlens?, Solbrillor Jc, Fjäderörhängen Gina T, ringar random, Skor Monki

Försökte visa er min fina virkade väst som jag köpte i Grekland men kameran hann dö innan det hände! Den sticker fram lite i alla fall =)Tog mig en promenix bort till Polly förut. Det va skönt att sitta ute i solen och snacka. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska laga för mat till mig och Ante. Att det ska vara så svårt att komma på det fast vi storhandla igår :)

Drömmer mig bort till landet utomlands.
1. Zakynthos Grekland 2. Alicante Spanien 3 Thailand 4 Koh Lanta Thailand 5 Marmaris Turkiet


Jag är redan på gång att planera nästa resa. Jag är sugen på Thailand igen. Kanske Kenya, kanske Vietnam. Men Thailand är och kommer alltid vara speciellt för oss. Blir alldeles varm i kroppen av bara tanken på landet utomlands. Resa är mitt beroende.

Vote.
God dag god dag! Ännu en dag av egen studietid men disciplinen är inte på topp! Hur återfår man motivationen efter en hel sommars ledighet? Och dessutom en hel termins praktik innan dess. Har inte behövt plugga till tentor på 8 hela månader!

Har ni någon favorit av dessa?

Acqua Armani.
Denna uppfriskande doft från Giorgio Armani har fått mig på fall. En fräsch och uppfriskande doft med inslag av citron och jasmin.Har länge letat efter en ny frisk doft att förälska mig i men inte hittat något-förrän nu.

BIG.
Invigde mitt nya halsband från MQ i lördags. Vet ni vad halsbandet kosta... 149 kronor! Inte nog med att det var kärlek vid första ögonkastet det var prisvänligt för min plånbok också =)

Nu promenad med Sofia! Har lyckats ta mig igenom ca 20 sidor på hela dagen... inte effektivt jobbat!

Var sann mot dig själv.
Skjorta Second hand, Leggings Monki, Väska ?, Glasögon Glitter, Halsband ärvt, Ring Grekland, Dubbelring present, Skor Bianco


En dagens från i lördags. Idag har vi egen studietid.. det betyder inga föreläsningar, vara hemma och försöka ta sig igenom en stor tjock bunt kurslitteratur... Det handlar om disciplin och jag undrar vart den tog vägen denna måndag?

JACKPOT!Kolla in vilka läckra svarta skinnbrallor jag köpte här om dagen på H&M för endast 299 kronor! Så jäkla snygga! Lite lyckorus jag hade när de visa sig passa! =)

Yesterday night.
Kavaj Monki, Topp och kjol  och armband H&M, Halsband MQ, Väska present från Marinis, Ringar random, Skor Nelly

Hann med både smyckesparty och fest med mina kära klasskamrater igår. Avslutade kvällen på studenthaket Trappan. Nu blir det pizza i mängder =)

Socialarbetare på ekonomiskt bistånd.

Förlåt att det dröjt så länge med detta inlägg om mitt sommarjobb men det har varit fullt upp och sen har jag glömt bort. Tack kära läsare för att ni påminde mig igen :) 

Jag har under sommaren jobbat som vikarierande socialarbetare på ekonomiskt bistånd och jag har läsare som är intresserade av att veta mer vad mitt jobb gått ut på. Som ni vet så läser jag till socionom och inom det yrket finns det väldigt många olika inriktningar man kan jobba inom bland annat ekonomiskt bistånd. Ekonomiskt bistånd är till för människor som ett sista skyddsnät för den som har ekonomiska problem och inte har möjlighet att försörja sig själv(försörjningsstöd, socialbidrag).

Som handläggare/socialsekreterare gör man en individuell bedömning av varje ansökan och utreder klientens behov enligt socialtjänstlagen. Under sommaren har vi som är vikarierande socialarbetare inte utrett nya ärenden utan vi har handlaggt ärenden som redan är aktuella och där det finns en handlingsplan. Vi har haft en rådgivande funktion för klienten och stöttat dem och försökt motivera dem till ett självförsörjande liv, hjälpt dem med deras räkningar och gjort utbetalningar av ekonomiskt bistånd, haft kontakt t.ex socialkontor, arbetsförmedlingen försäkringskassan och skatteverket då exempelvis klienten haft andra inkomster eller varit behov av insatser från andra myndigheter.

En vanlig dag på jobbet är att det kommit in nya ansökningar av ekonomiskt bistånd på min tjänst.Dessa ansökningar utreder jag efter datum då de inkommit. På morgonen är det telefontid då klienter kan ringa och prata med oss handläggare om de undrar över något. Under sommaren har alla semestervikarier en handledare då vi inte är utbildade socionomer krävs det att det finns en beslutefattare med deligation som ser över alla beslut vi gör samt ger oss stöd och tips hur man kan tänka i olika ärenden. Semestervikarier på sommaren har inte så många personliga möten med klienter utan den främsta kontakten med klienter är via telefon. När jag inte pratar med klienter i telefon gör jag beräkningar och utreder klientens ansökan, ringer andra myndigheter för att exempelvis ta reda på information om klienten eller samråder med arbetskamrater och ibland enhetschef om svåra ärenden. På sommaren görs inte många hembesök, möten med klienter och andra samarbetspartners men detta tillhör annars vanliga arbetsuppgifter.  

Nackdelen med att jobba på sommaren är att jag inte fått träffa så många klienter vilket jag egentligen tycker är det mest intressanta. Men eftersom jag sedan tidigare har erfarenhet av bemötande har det i år varit betydelsefullt att få jobba med den administrativa biten och lära mig mer om vilka lagar som styr mitt arbete och hur lagen kan tolkas från olika perspektiv. Jag har trivts jätte bra på ekonomiskt bistånd och kan absolut tänka mig jobba där igen.

Har ni några fler frågor om ekonomiskt bistånd eller socionomyrket så fråga på! Kram

2 september.

Jacka h&m, Virkad topp Bik bok, Skjorta Second hand, Leggings och skor Monki, Pistolörhänge JFK, Fransväska Åhlens?, Ringar random

En ifrån igår. Nu har skolan börjat för fullt igen.. dags för föreläsning därefter blir det dags för en avkopplande massage :)
RSS 2.0