I wonder what signals clothes, fabric and jewelries give you?


Kavaj H&M, Topp Monki, Leggings Bik bok, Skor Monki,  Smycken Gina T förutom blå ring som är arvegods


En sak jag tänkt på de senaste veckorna är hur man ska klä sig på sin praktikplats på socialtjänsten. Vill jag klä mig precis som jag brukar? Finns det någon klädkod? Bör jag ha på mig mina silverkors trots att jag inte är kristen? Kan jag ha rött läppstift som jag älskar? Vad ger mina kläder och smycken för signaler till mina klienter? Bör jag ens bry mig om det? Jaaa, ni förstår.. det finns hur många tankar som helst inför praktiken...inte bara praktiska utan även frågor som rör klädkoden.. kläder och smycken är ändå ett sätt för mig att uttrycka min personliga stil.. min klädstil är ju en del av mig. Men klädstilen tillhör också en del av min professionella yrkesroll. Det finns inget specifikt krav vad jag förstått, bara att man bör tänka på vissa uppenbara saker som kan väcka starka känslor...ett hakkors är väl inte så lämpligt och jag tror att döskallar kan väcka en del obehagliga tankar för vissa. För övrigt kan jag berätta att jag haft en sjukt rolig och intressant dag på praktiken. Vet att några av er är intresserade att höra mer. Jag lovar att berätta lite vad jag har för mig...tex vad det innebär att jobba på socialtjänsten.. men på grund av sekretess är jag försiktig med vad jag skriver. Det här kommer nog vara bland det roligaste jag gjort i hela mitt liv. Kunde inte ha valt ett bättre yrke än socionom :)
Kommentarer
Anonym

å visst är de ! å va fina ringar du har alltid!

2011-01-25 @ 21:18:41
URL: http://idacharlottepettersen.blogg.se/
Linn

Underbart att du känner att du valt rätt stump! Jadu, klädkod är något jag tampas med också, men det är ju helt solklart att föredra framför en tråkig en- eller tvåfärgad yrkesuniform som många tvingas bära, hujeda mig. Kanske bör man klä sig någorlunda neutralt, men utan att bli Miss Boring personifierad. Du har ju fått ett första hum om vad de som jobbar där har på sig, men såklart..det går nog knappast att jämföra med det mode som vi unga vuxna gillar. Döskallar, urringat och rött läppstift skulle jag nog välja bort, men färger och smycken i inte alltför stora mängder = go for it!! Okej, dina skinnshorts och dylikt är väl inte att rekommendera kanske!? :D:D Fast jag vet ju att du inte har sånt till vardags ändå :)Huvudsaken är att du trivs och känner dig bekväm, då gör du bäst ifrån dig också <3 Sov så gott sweetiepie!! Puss o kärlek

2011-01-25 @ 23:08:31
EmelieCatrine

Gud vad skönt - och framförallt HÄRLIGT att du verkligen har hittat rätt! Önskar verkligen jag var i samma tankebanor som dig... Och jag är jättenyfiken på att höra mer =)

Och det där med klädkoder, det är skitsvårt. Jag vet att mamma inte brukar klä sig i sina finaste kläder direkt, pågrund av att det kan ge fel signaler. Typ "där kommer den där jävla snobb-soccekärringen som tror hon vet allt", nej men du förstår? Men tycker absolut att du ska behålla din stil på jobbet, sen kan man ju skita i att ha på sig vissa grejer som ger fel intryck osv men det där fixar du =)Ja, men självklart ska vi fixa större plats för bilder. Och sen ska vi även ta bort bilden här till vänster "Design by Molly" för jag heter fasen inte Molly i allafall ;)KRAMAR!!

2011-01-25 @ 23:20:08
URL: http://emeliecatrine.blogg.se/
Fotonich - Smyckedesigner

Snyggt!!

2011-01-25 @ 23:28:55
URL: http://fotonich.blogg.se/
Esmeralda

men hallåå, taaack snyggoo! :)

2011-01-26 @ 00:58:21
URL: http://ndotter.se
Fani

skitsnygg outfit! :D

2011-01-26 @ 14:19:25
URL: http://glikia.blogg.se/
Elin

det där var bra snyggt! :)

2011-01-26 @ 15:33:07
URL: http://ejjson.blogg.se/
Hanna

Snyggt!

2011-01-26 @ 20:14:59
URL: http://Http://Kkjellberg.blogg.se
Caroline

Åh. Du måste berätta mer. Jag som socionomstudent blir vrålnyfiken!

2011-01-28 @ 10:29:08
URL: http://carromeller.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Design by Molly
RSS 2.0