En dröm jag vill förverkliga.Jag är färdig med min socionomutbildning om drygt 1 år och då har jag världens möjligheter att förverkliga mina drömmar innan jag söker fast tjänst eller stadgar mig med hus barn.

En dröm jag haft under flera års tid är att jobba som volontär i ett fattigt land och hjälpa barn och familjer som lever under svåra levnadsförhållanden. Jag har sagt att om jag vinner pengar ska jag inte skänka i första hand utan jag ska besöka fattiga länder, jobba volontärt och se med egna ögon vad det är jag skänker till. Men jag har insett att jag inte kan gå och vänta på att jag ska vinna pengar. Jag vill uppleva detta ändå! Jag tror det skulle vara otroligt utvecklande för mig att göra en sådan här resa, påminna sig själv om vad som egentligen är viktigt och hur vi väljer att prioritera i livet. Det skulle även vara utvecklande för min profession som socionom och kanske ett sätt för mig att snabbare hitta min yrkesidentiet eller vara en positiv förberedelse inför att jag söker framtida jobb.  
Jag har besökt lite olika hemsidor om volontärarbete och jag ska börja forska mer i detta nu och kolla upp om detta vore något för mig. Afrika och Sydamerika är världsdelar jag skulle kunna tänka mig åka till för att hjälpa utsatta barn & ungdomar. Hur jag väljer kommer bero på vilka projekt som finns samt om jag reser ensam eller inte.

Åh, detta skulle vara så otroligt berikande! Det gäller att ta reda på all fakta, bestämma sig och sedan spara ihop pengar. Jag vill inte sitta där när jag är 30 år och har barn, bil och hus och ångra att jag aldrig förverkligade mina drömmar. Det här är min chans, jag borde ta den!

Någon av er som har erfarenheter av volontärarbete?
Ge mig gärna tips eller du kanske också är intresserad?
Kommentarer
EMELIECATRINE

Det där skulle jag också vilja göra. Gud så häftigt! Tänk att få sitta och sjunga med barnen och bara ha det kul. Hjälpa dom, leka med dom.. Så otroligt mäktigt ändå.

2011-12-03 @ 12:38:49
URL: http://emeliecatrine.se/
Catrin

Detta är något som jag också drömt om att få göra någongång. Ett tag letade jag ganska mycket på olika sidor om en vettig organsiation som man kan åka med mm. Skulle vara jättekul om det är så att du vil, delar med dig av det du hittar eller hur planen utvecklas. Tycker absolut att man borde ta chansen att åka. Tyvärr är jag rädd, att jag är för feg :S

2011-12-03 @ 13:54:36
URL: http://regnbgsblajag.bloggproffs.se
Nathalie

Det låter som en underbar dröm Sara! Det skulle nog va riktigt häftigt men också ganska tungt kan jag tänka mig, man växer nog som människa rejält.

2011-12-03 @ 18:51:22
URL: http://nathaliegustafsson.blogg.se/
Sissel

Jag har tänkt tanken, det vore sjukt spännande att vara volontär utomlands någon gång i livet! :)

2011-12-03 @ 20:00:09
URL: http://fanvilkenmes@hotmail.com
Lena Nilsson

har inga erfarenheter av det, men jag skulle lätt följa med och göra det!

nytta med nöje lixom!

2011-12-04 @ 11:23:27
URL: http://leenaas.blogg.se/
Wiktoria

Hur länge blir man iväg då? Kostar??

2011-12-04 @ 13:39:04
URL: http://abumlikeyou.blogg.se/
Caroline

Jag håller helt med dig. Det känns som nu eller aldrig. Så jag säger; go for it!!!

2011-12-05 @ 14:06:53
URL: http://carromeller.blogg.se/
Anonym

Sånt lockar nog många men det finns mycket att göra på hemmaplan och det kan vara en bra väg att gå för att sedan kunna åka utomlands. Kolla upp lite olika hjälporganisationer och engagera dig där. Det är mitt tips iaf

2011-12-10 @ 23:28:26
sarase

Ja det är sant. Det finns hur mycket att göra här också =) Och jag kommer definitivt jobba ideelt i Sverige i framtiden på något sett. Men anledningen till att jag vill åka utomlands och jobba som volontär är för att jag vill lära mig om andras kulturer och levnadsförhållanden. Levnadstandarden ser annorulunda ut,kulturen skiljer sig och man kan därför hantera sociala problem och behov olika på grund utav det.

2011-12-11 @ 12:40:21
URL: http://sarase.blogg.se/
Emelinda

Vi var ju nyss nere i Etiopien i 2v. Killen vi åkte med kommer därifrån så vi var nere o hälsade på en del av hans släktingar. Hans syster pluggar också till socionom (på Umeå uni.) och hade sin praktik nu i nov/dec. Denna tillbringade hon på en skola i Etiopien som såg till att fattiga barn också fick möjligheten att gå i skolan. Tanken var att vi skulle få följa med till skolan en dag, men det blev aldrig av :(

2011-12-26 @ 17:29:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Design by Molly
RSS 2.0