Socionom livetNolle-P veckorna är slut. Det gick så fort! Jag önskar jag kunde varit med på allt!


Universitetsstudierna flyter på. Allt känns fortfarande väldigt nytt och man har lärt känna många fina människor men det tar ju ett tag innan smekmånaden är över. Vi får se då hur vi förhåller oss till varandra på riktigt ;) Vi är ca 120 studenter som läser socionomprogrammet i Norrköping(Linköping). Vi har delats in ca 16 grupper med ca 7 st i varje grupp. Dessa grupper ska vi ha i 1 år innan vi byter arbetsgrupp. Vi sammarbetar och jobbar väldigt mycket med våra arbetsgrupper men gör även enskilda uppgifter. Jag har hamnat i en jätte bra grupp med bara brudar. Vi är en liga med olika åldrar, de flesta av oss i gruppen är som jag i 20års åldern sen 2 lite över 30år.

Något jag däremot kan meddela är att det verkligen känns ända in i hjärteroten att jag valt rätt utbildning.
Socionomyrket blir bara mer och mer intressant för varje dag. Vi har haft föreläsningar nu i 2 dagar där vi träffat socialarbetare från fältet som har berättat vad de jobbar med och hur deras verksamheter är uppbyggda.
Vi har bland annat träffat en sjukhuskurator, behandlingsassistent från behandlingshem, enhetschef bla. inom äldre omsorg, socialarbetare som arbetar med kvinnor som utsätts för våld, Mansmottagningen som möter männen som misshandlar, instanser för missbruksvård, LSS handläggare osv. MYCKET INTRESSANT!

Det finns så mycket man kan arbeta som socialarbetare. Jag trodde jag ville bli kurator men nu står jag här med ett berg fullt av olika intressanta yrken..... men tur att det bara är en väg att gå än så länge ;)
Kommentarer
Beauty By Beata

Hej, vad roligt att det känns så bra med utbildningen!

Men är det sant att du inte fått presentkortet än?! Det var det värsta!! Jag ska mejla henne!

Kram kram

2009-09-08 @ 19:27:51
URL: http://beatas.se
GOTTEOCHVI

SV: ÅH, TACKAR!

2009-09-08 @ 19:32:26
URL: http://gotteochvi.blogg.se/
ELin

Visst är den fin:) Jag tog en 36:a för jag är ganska bred över ryggen. Men jag kan lägga en till dig om du vill! En 36:a med eller?

Kram Kram

2009-09-09 @ 20:53:33
URL: http://ewlwiwn.blogg.se/
Empa

Haha sara, om du läse inlägget som jag skrev efter så står det ju att jag ska jobba på timmermannen ;) Men ja, jag jobbar inom bemmaningsföretag just nu, de behövde hjälp några veckor o jag halka in som på ett bananskal! Eftersom jag vet säkert vet hur många timmar jag får på timmermannen kändes det mycket säkrare att hoppa på det här. :) Men det gäller som sagt bara några veckor. Hoppas allt är bra med dej o att det går bra i plugget! :)

2009-09-10 @ 00:43:40
URL: http://eempaa.blogg.se/
melina

hej söt!

jag e hemma nu, du e hemma nu. du pluggar jag pluggar.. ska vi ses;)??

miss u min lilla pusssssssiii!!!

2009-09-10 @ 12:16:06
sarase

dåååå äre på tiden att vi ses! har du fått mina sms? puss

2009-09-10 @ 22:54:57
URL: http://sarase.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Design by Molly
RSS 2.0