Jag ska åka och jobba som volontär i Vietnam!

 
 
Flygbiljetten är bokad och klar. Ante åker hem från Vietnam i början av mars medan jag stannar kvar helt själv för att jobba som volontär. Jag forskat runt en hel del och hittat flera organisationer som jag är intresserade utav. Jag har ännu inte bestämt vilken organisation det blir men det ultimata för mig vore att jobba på ett barnhem för föräldralösa barn samt barn med olika funktionshinder. Samtidigt är jag intresserad av att kombinera min volontärresa med administration och kommunikation dvs samverka och nätverka med lokala och internationella organisationer och utföra uppgifter som utvecklar projektet. Drömmen vore att hitta en resa som ger mig båda delarna och det är det jag håller på att efterforska just nu. Det som är klart i dagsläget är att jag kommer stanna kvar och jobba som volontär i Vietnam en månad :)

Jag har i många år drömt om att åka och jobba som volontär utomlands men jag har varit rädd för att jag inte skulle våga. Jag har tänkt att jag vill våga men att jag kanske inte vågar åka ensam. Jag har funderat på detta många år men snubblade in på en sida och bestämde mig att jag ville göra detta själv och bokade flygbiljetten på mindre än 1 vecka.  Det känns nu bara ännu häftigare att jag gör detta. Jag åker för att JAG vill och för att det här är MIN dröm. Jag har en chans att hjälpa andra behövande samtidigt som jag kan utvecklas som medmänniska och min roll som socionom. Jag tror att denna upplevelse och detta val kommer bli viktigt för mig.
Jag behöver komma iväg själv, bort från all vardaglig stress och utmana mig själv. Jag resonerar som så att det är bättre att våga chansa än att ångra det man inte vågade göra. Skulle jag få extrem hemlängtan, bli sjuk eller något annat som hindrar mig att fullfölja detta kan jag alltid åka hem igen. Men då har jag i alla fall testat :)

Jag har varit så rädd länge pga min kroniska värk begränsar mig ibland men jag känner bara fuck den! Har jag kommit så långt som jag gjort idag så är ingenting omöjligt. Jag har även en känsla av att detta beslut kommer lära mig något ännu viktigare: nämligen, att lära mig prioritera ännu bättre. Denna upplevelse kommer bli extrem tuff känslomässigt. Att få se barn genomlida saker man själv aldrig trott varit möjligt kommer bli riktigt svårt. Att besöka ett nytt främmande land vars kultur jag vet väldigt lite om och att vara ifrån min älskade sambo och alla nära och kära som varit ett otroligt stöd känns skrämmande men jag kommer bli starkare av detta.

Jag är livrädd men samtidigt så är jag oerhört lycklig för att jag gör det här. Om 3 månader är jag inte bara färdigutbildad socionom. Jag kommer åka på mitt livs tuffaste, häftigaste men också mest känslofyllda och utmanande resa någonsin. Och jag vill att ni ska följa med på vägen. Jag kommer antingen starta en ny blogg eller fortsätta på denna och skriva om resan. Mer uppdatering kommer. Det kommer bli helt sjukt. Hur ska det här gå? Jag längtar efter att ta reda på det :)
Kommentarer
Emma Roodla - Fotograf

ÅHH fyyy faaaaan vad kul, de vill jag me göra!!!

2012-10-07 @ 19:10:05
URL: http://babiidarling.blogg.se
Emelie

Gud vad häftigt!

2012-10-08 @ 06:45:37
URL: http://andasirymden.wordpress.com
Wiktoria

gick du in via en voltentär sida då eller du har bara bokat flyg??

2012-10-13 @ 14:08:19
URL: http://wiktoria.shapemeup.se/
Fani

men oj vad spännande :D grym du är!

2012-10-15 @ 01:38:54
URL: http://glikia.blogg.se
alma

Vad häftigt Sara! Och vad modig du är! Längtar tills jag får följa din nya blogg! Själv lutar det åt D-uppsats ...pusss

2012-10-18 @ 18:49:34
URL: http://almizz.blogg.se
Catrin

shiit! Så häftigt...jag önskar att jag också hade vågat...
Men jag hoppas att du får det bra där :)

2012-10-22 @ 13:26:49
URL: http://regnbgsblajag.bloggproffs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Design by Molly
RSS 2.0