And so I remember.


Heej sötnosar!

Hur mår ni? Fint hoppas jag. För det är ju faktiskt fredag idag! Tjohooooooo! Vad hittar ni på ikväll?
Vi ska ha par tacosmys! Alltså parkväll med tacosmys:)

Nu har jag gjort två nya kategorier. Den ena är Min stil och vad som kommer finnas i den kategorin förutom sk outfits och kläderstycken och klackar jag förälskat mig i får ni se vart efter.Jag tycker sådana här inlägg kan ge väldigt bra tips och även mycket inspiration. Sen är det kul att se alla olika stilar som finns!

Den andra kategorin kommer falla under namnet Socionomutbildningen där kan ni som vill läsa om utbildningen och följa min utveckling.Jag är såklart väldigt intresserad av socialt arbete och hur vi på bästa sätt som enskilda individer och grupper kan förändra och påverka samhället till det bättre.
Vi kommer ha en hel del intressanta föreläsningar och om jag känner mig själv rätt kommer jag behöva ventilera mig en hel del då man utgår ifrån sig själv och egna erfarenheter väldigt mycket. Det kommer bli en otroligt rolig och intressant utbildning men det kommer även bli tufft då man kommer rannsaka sig själv. Det kommer kräva väldigt mycket självinsikt och självdistans!

Idag kan jag berätta att vi hade vårt första möte med basgruppen. Dvs vi är 7 st personer av ca 110 totalt som ska sammarbeta med varandra i grupp under ett helt år och sen byter vi basgrupp till år 2. Det känns toppen än så länge. Hehe, smekmånaden är igång sen får vi se hur vi förhåller oss till varann och våra studier när den är över ;)

Idag ringde jag och prata med Villberga. Som sagt, utbildningen kommer röra upp massor av gamla minnen men jag känner mig inte orolig. Det mesta är bearbetat och det som inte är det kommer garanterat bli det under utbildningens gång :)

Systeryster och jag<3

Hörs senare med en dagens!
Kommentarer
Josefine

hej! nej den skulle ha tagit 5 h men vi halverade tiden för att jag var så "duktig" och låg still plus utan paus! den kostade 2600:-. en sittning kostar det på lucky 7. spännande med din utbildning! den tar mig tillbaks till min gamla utbildning!kramar

2009-08-21 @ 16:32:20
URL: http://josephines.blogg.se/
Anonym

haft en bra dag? :D

2009-08-21 @ 17:06:51
URL: http://minnahokka.blogg.se/
Miiqa - jag överlevde min barndom

Vill bara ge ett varningens ord i samband med blogg och utbildningen, kom ihåg att du kommer att få reda på en del saker som går under sekretess, så att du inte skriver ut det på bloggen. Du kanske redan är väl medveten om det, men hellre att du fick höra det en gång till än att du skulle missa det och hamna i trassel.På KAU läser vi organisation, administration och ledarskap under termin 4. Det sägs att hos oss är det den tuffaste terminen, men jag tror att jag fixar den ändå. Har kikat lite i böckerna och så, det verkar inte för farligt.Vad är det för kurs ni börjar med?

2009-08-21 @ 17:14:38
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Anonym

åh vad roligt med första basgruppen! man lär sig så mycket om sig själv och andra när man jobbar i grupp på det viset med de ämne man läser på socionom! du har så himla rätt angående det du skriver om att man under utbildningen får skapa självdistans, granska sig själv men framför allt LÄRA KÄNNA SIG SJÄLV! Under mina terminer har jag lärt mig minst lika mycket om mig själv som om socialt arbete.När jag började utbildningen var jag framför allt intresserad av ungdomar med olika sorters problematik, och även missbruk. Men under utbildningens gång har jag fått upp ögonen för så mycket mer och nu känner jag att jag hade kunnat tänka mig jobba som allt möjligt! Men jag tror jag hade velat börja på ett socialkontor, tror det är bra att ha upplevt den verksamheten oavsett om man vill jobba där föralltid eller ej, för det är bra att ha förståelse för det vid senare arbete då man inom många yrke som socionom har sammarbete med socialen på ett eller annat sätt. Men i framtiden (när jag fått erfarenhet och fått lite mer distans i åldern) så kommer jag förmodligen vilja jobba på hvb-hem för ungdomar. Men är som sakt även intresserad av missbruk i helhet, och min praktik till hösten kommer ske på ett behandlingshem för missbrukare, så vem vet, kanske kommer det vara inom missbruk jag hamnar :) jag är som en öppen bok som är öppen för det mesta! ;)har du något speciellt mål, något speciellt yrke du vill ha när du är färdig? :)

2009-08-21 @ 17:27:22
Anonym

Sv: Joo.. det är mina egna.. jag är för lat för att göra manikyr, haha :D

2009-08-21 @ 17:41:42
URL: http://fattybom.blogg.se/
Miiqa - jag överlevde min barndom

Har ni praktik så tidigt? Vi har den inte förrän i termin 6, så än vet jag inte. Men då går vi ut hela terminen på praktik, det ska bli spännande :DVi behåller vår basgrupp genom hela utbildningen. Då får man verkligen gå igenom hela grupprocessen, ibland älskar man varandra och ibland nästan hatar man dem ^^Hoppas att din basgrupp är bra och att du trivs med utbildningen!

2009-08-21 @ 17:48:13
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Jenny

sv: Åh tack så mycket :) Härliga semesterbilder du hade, blir så sugen på att åka :)

2009-08-21 @ 18:12:09
URL: http://jennza.blogg.se/
Kissdockan

Haha oj , jag det var jag som skrev den långa kommentaren där det tydligen (av misstag) försvann namn o bloggadress :)

2009-08-23 @ 09:39:18
URL: http://kissdockan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Design by Molly
RSS 2.0